Situat în centrul oraşului, Salon Golescu este un local micuţ, mai mult decât cochet, cu un design mixt, ce îmbină foarte multe elemente diferite, dar într-un mod foarte inspirat (şi inspirant).

salon golescu

Obişnuiesc să ţin o listă cu locuri din Bucureşti în care încă nu am ajuns, dar pe care mi-ar plăcea să le vizitez. Salon Golescu era pe această listă încă din perioada deschiderii (vara 2014), dar cumva, nu ştiu nici eu cum, nu reuşisem deloc să ajung aici, deşi îmi părea tare interesant. Vă daţi seama deci că nu mic mi-a fost entuziasmul când o persoană dragă mie mi-a propus să ne vedem aici. Deşi era pe listă de mai bine de un an, era prima oară când aveam să păşesc în Salon Golescu, într-o zi friguroasă de august. Era o seară de marţi, în jurul orei 22, iar localul era destul de aerisit, doar câteva persoane erau acolo.

Prima senzaţie pe care am avut-o a fost de intimitate, de apropiere. Apoi, după ce m-am aşezat, m-am simţit copleşită. Copleşită (într-un sens bun) de texturi, de materiale, de elemente care mai de care mai surprinzătoare.

sharing table

În mijocul localului tronează o sharing table pentru vreo 12 persoane, înconjurată de scaune de bar. Este o masă uşor dură, din lemn, dar şi prietenoasă, care parcă te-ndeamnă să creezi legături cu oamenii din jurul tău. În spate însă (zona mea favorită) găsim canapele şi fotolii din piele maro în faţa cărora sunt nişte măsuţe de cafea, înconjurate de un gărduleţ de fier. Tot aici găsim o uşă de şemineu, iar deasupra două hublouri, pe o bucată de perete de lemn masiv. Restul peretelui este din cărămidă. Dac-aş alege nişte cuvinte pentru această zonă sunt masculinitate, comoditate, putere şi intimitate.

canapea piele

Dar toată această atmosferă uşor apăsătoare ca un fum de trabuc este îndulcită de lămpile exotice roşii de deasupra barului. Şi dacă tot ziceam de un mix de elemente, cine şi-ar imagina că aceste lămpi împart tavanul cu un candelabru din cristale?!

lampi chinezesti si candelabru

Barul este foarte mare (proporţional cu localul per ansamblu) şi este vegheat de sculptura din lemn a unui cerb. În partea opusă barului este o alta serie de canapele bej, primitoare, „ascunse” de un zid chinezesc şi un mix năucitor de oglinzi.

bar cerb

Ţin să menţionez că am revenit aici la scurt timp cu un grup de prieteni, într-o seară de duminică de această dată, iar atmosfera a fost cu totul alta. Nu era niciun scaun liber, multă gălăgie, veselie şi poftă de viaţă.

canapele

Totuşi atmosfera overall rămâne aceeaşi din punctul meu de vedere: uşoară decadenţă, promiscuitate, apropiere, atmosferă retro adaptată Bucureştiului zilelor noastre – locul perfect pentru un cocktail (sunt bine preparate), deşi nici mâncarea nu e rea deloc. De asemenea, aici sunt concerte de jazz săptămânal, muzica jazz fiind cea care domină oricum.

overview

Salon Golescu este unul dintre localurile mele preferate din Bucureşti, iar design-ul minunat este semnat de acelaşi Cristian Corvin, ca şi pentru Bocca Lupo (vezi aici) şi pentru Red Angus (vezi aici).

Recomand să daţi o şansă Salonului Golescu şi vă garantez că vă veţi îndrăgosti. Îl găsiţi pe Strada Nicolae Golescu, nr 17, unde vă aşteaptă zilnic.

Sursă foto: www.facebook.com/salongolescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s