Situat în Piaţa Operei, într-o zonă încărcată de cultură, restaurantul Bocca Lupo reprezintă o operă de artă din punct de vedere al design-ului, încadrându-se perfect în peisaj.

Din exterior văd prima dată terasa care este amenajată cu foarte multă verdeaţă astfel încât clienţii să se poată bucura de masă şi conversaţie fără privirile curioase ale trecătorilor. Imediat ce păşim înăuntru suntem întâmpinaţi de un domn gentil ce ne direcţionează către masă. Este zumzet în interior, freamăt, energie. Este un local luminat. Luminat din nişte bucheţele de sticle roşii de Sanbitter.

Fiat Bocca Lupo

Domină albul combinat cu albastru. Dar privirea îmi este atrasă de o pată de culoare galbenă. E o maşină. E o maşină în restaurant. Un Fiat galben, unde se pregăteşte pizza, sub ochii noştri.

fiat Bocca Lupo

După ce studiez simpatica maşinuţă, descopăr tot mai multe elemente italieneşti: pe pereţi (da, deasupra meselor) stau atârnate o bicicletă Bianchi şi o Vespa. Scaunele (spune le connaisseur) sunt o replică a scaunului Superleggera al lui Gio Ponti. Mă simt transportată într-o altă lume. E veselie în local, zumzet şi energie plăcută. Toată lumea pare relaxată. „Vinovat” de design-ul  Bocca Lupo este arhitectul Cristian Corvin. Ţin să menţionez acest lucru deoarece am senzaţia că starea de care ne bucurăm cu toţii aici este datorată, în mare parte, design-ului reuşit.

bicicleta bocca lupo vespa

Nici meniul nu dezamăgeşte. Preparate specifice bucătăriei italieneşti, iar seara, după ora 20, ne bucurăm de un meniu de fine dining italian. Personalul este absolut impecabil, foarte atent, mereu zâmbitor şi amabil. Bocca Lupo are şi o ofertă generoasă de vinuri, având soiuri chiar şi din Noua Zeelandă şi  Africa de Sud.

vinuri

Restaurantul este structurat pe două niveluri, la demisol găsindu-se zona pentru nefumători. Mesele sunt aşezate printre rafturi cu ulei de măsline, pungi de paste, cutii de bulion, saci de făină şi sticle de vin. Şi asta nu e tot: la final nota vine într-o micuţă Vespa de lut.

demisol Bocca Lupo

Bocca Lupo este un restaurant plăcut, care-şi trimite clienţii cu gândul la o vacanţă în Italia. Dar până la vacanţă, regăsim atmosfera din Italia pe Str. Dr. Joseph Lister, nr.1.
Sursă foto: www.facebook.com/RestaurantBoccaLupo

Reclame

Un gând despre “Bocca Lupo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s